Biografija

Predrag Drezgić Preša, rođen je 26.11.1959. godine u Bogatiću. Intresovanje za muziku pokazuje još u osnovnoj školi, koju je završio u Dublju. U Zrenjaninu je završio srednju muzičku školu „Josif Marinković“,teoretski odsek.

Upisuje muzičku akademiju u Novom Sadu i u toku studija ozbiljno se bavi muzikom na estradi.Snimio je svoj prvi solistički album narodne muzike. Kasnije se prebacuje na FMU u Beogradu gde nastavlja studije i još intezivnije se bavi profesionalnim pevanjem. Kao vokalni solista Radio Beograda, uradio je veliki broj trajnih snimaka(arhiva radio Beograda),a takođe je zastupljen i na snimanjima u svim značajnijim muzičkim TV emisijama. Angažovanje na estradi pomerilo je studiranje u drugi plan.Kasnije ,nastavlja i završava studije u Nišu.

U međuvremenu se bavi komponovanjem, aranžiranjem i produciranjem. Od 1995. do 2002. godine radio je kao glavni i odgovorni urednik u diskografskoj produkciji RENOME u Bijeljini. Snimio je i objavio deset solističkih albuma komponovane narodne i izvorne muzike. Učestvovao je i bio nagrađivan kao kompozitor,aranžer i interpretator na mnogim festivalima narodne muzike u zemlji i inostranstvu. Učesnik je velikog broja humanitarnih koncerata i nastupa. Za svoj rad,pre svega kao vokalnog soliste,kao i drugih aktivnosti u oblasti muzike i svog visoko profesionalnog delovanja, relevantne institucije mu dodeljuju status umetnika.

Danas radi u školi kao nastavnik muzičke kulture i bavi se pevanjem, komponovanjem i aranžiranjem.